Re-integratie bij letsel

[javascript protected email address]

Waar gaat re-integratie bij letsel nu precies om?

Na een ongeluk of ongeval , bijvoorbeeld, op het werk of, zomaar op straat, zorgt ervoor dat iemand door het opgelopen letsel niet meer kan werken. Soms wel een jaar of langer niet. Vaak gebeurt er in zo’n periode veel rondom terugvinden van herstel en het zo goed mogelijk ‘repareren’ van de opgelopen schade.

Re-integratie bij letsel betekent dat Buro Uitgesproken ingeschakeld wordt door een schadeverzekeraar of letselschade advocaat. Wat dan ontworpen wordt is een hoogst persoonlijk re-integratie traject die uit veel mogelijkheden kan bestaan. Dit is sterk afhankelijk van het soort letsel dat is opgelopen en zeker ook afhankelijk van de persoon om wie het betreft.

Natuurlijk gaat het om het vinden van nieuw werk. Maar het gaat vaak ook om het opdoen van arbeidsconditie en opbouwen van zelfvertrouwen. Het gaat om het vinden van nieuwe perspectieven.

Bij Buro Uitgesproken hebben de cliënten hun nieuwe werk gevonden door de intensieve samenwerking in een letselschade-traject en het netwerk van Buro Uitgesproken. Nét even dat ene contact maken voor een oriënterend gesprek, of het op weg helpen bij het vinden van die leuke werkervaringsplaats waardoor werkervaring opgebouwd kan worden en iemands eigen netwerk vergroot wordt. Dat is waar het om gaat bij re-integratie bij letsel.

Uiteraard hoort bij een dergelijk traject de advisering rondom arbeidsjuridische vraagstukken, de weg naar subsidies en andere zaken die onderzocht moeten worden. Buro Uitgesproken heeft hiervoor een sterk netwerk dat kan adviseren wanneer dit nodig is.